A Sasakawa Alapítvány Közép-Kelet Európában kiírt pályázatának első díját 2003-ban kaptuk meg, "Az alternatív energiák hasznosítása a gyakorlatban" című munkánkért.

A 10 állomásból álló interaktív "Szelídenergia tanösvény"-t Rózsa Sándor útmutatásai alapján alakítottuk ki.

A tanösvény a Nomád Tábor területén fölállított 10 állomásból és az állomásokon működő szelíd energia berendezésekből áll. Alkalmatok van testközelben számos olyan készülékkel megismerkedni, amely üzemanyag nélkül működik, viszonylag olcsó és a legtöbb házilag is elkészíthető. Ám nemcsak gépek bemutatására vállalkozunk.

Lehetőség van "szabad ég alatti" fizika órákon való részvételen. Amihez az Alapítvány szelíd energia füzetet és feladatlapokat biztosít.

Itt mindenki kiegészítheti alapvető energetikai ismereteit, és útmutatót kap az energiával való helyes bánásmódról, sőt a gépeket működés, üzemelés közben ki is próbálhatjátok.
 

Környezeti nevelés

A cél olyan ökológiai szemléletmód kialakítása, ami biztosítja, hogy a gyerekek ne veszítsék el a kapcsolatukat a földdel, az évszakok változásával, a természet ritmusával, az élővilág szépségével, titokzatosságával.

Magyarországi Élőfalvak

„Ismerjük meg a természetet és a természetünket, hogy képesek legyünk örülni egy olyan világnak ami a harmónia és helyes arányok szerint működik, és mert nincs jó élet a hamisságban.”

 

Szelíd energia

A tanösvény a Nomád Tábor területén fölállított 10 állomásból és az állomásokon működő szelíd energia berendezésekből áll.

Fenntarthatóság

A szerves- gazdálkodási programunkkal partnere szeretnénk lenni mindazoknak, akik érintettek és érdekeltek a fönntarthatósági programokban.