Címlap Táboraink
Táboraink PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   

A program filozófiája: Rácsodálkozás a természetre, találkozás a harmóniával.

Alapítványunk minden évben meghirdeti táborait, erdei iskoláit; gyönyörű helyszínen, a Gerecse peremvidékén lévő kis falu (Agostyán) határában.

Elhelyezés a TÉA Tanodájában 20-22 fő, a pihenőházban (zarándokház) 10 fő, vagy 4-6 személyes sátorházakban, vadlesen, katonai sátorban. Saját hálózsák, papucs, zseblámpa, pohár a fogmosáshoz szükséges! Napi háromszori étkezést biztosítunk. A táborokban, különleges programot kínálunk gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, hiszen a táborainkba családokat is szeretettel várunk.

A tábor célja olyan ökológiai szemléletmód kialakítása, amely megérezteti, megérteti a gyerekekkel, hogy a természetben mindenfajta élőlényre szükség van, nincs káros és hasznos.

Terepséták erdőn, réten, vízparton, ahol játékos tevékenységeken keresztül ismerkedünk az adott helyszín élővilágával. Megismerjük továbbá a gyógynövények gyűjtését, a gyógytea készítését, kóstolással egybekötve. Játékok, ékszerek készítése a természet kincseiből, (nádhajó, csuhé pillangó). "Állatok nyomán": állatnyomok kiöntése gipszből. A nomád élethez szükséges praktikák gyakorlása, elsajátítása: tűzgyújtás minden körülmények között, főzés agyagtűzhelyen, a csomózás tudománya, a szabad ég alatt hálás gyönyörűsége. Kézműves foglalkozások: bőrözés, agyagozás, nemezelés; használati tárgyak, játékok készítése. Ismerkedés az íjászat alapelemeivel: bot-, ősmagyar-, szkíta- és versenyíjakk

A táborok legalább 15 - 20 fő jelentkezése esetén indulnak.

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Labanc Györgyi

mobil: +36 30 419 5080

email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

  • Kenus-lovas, természetmegfigyelő tábor (minden nap lovaglás, vagy evezés). A ló és az ember kapcsolata: a lótartás fortélyai, ló és lovas, a lovaglás alapjai, lovaglás terepen (szintfelméréssel). Ismerkedés az evezés tudományával a Tatai tavon. Egész napos túra a Dunán. Játékok, ékszerek készítése a természet kincseiből, bőrözés, agyagozás, nemezelés (nádhajó, csuhé pillangó stb.). Ismerkedünk a gyógynövények gyűjtésével, a gyógytea készítésével, fogyasztásával. Ismerkedés az íjászat alapelemeivel: bot-, ősmagyar-, szkíta- és versenyíjakkal. Mozgás, futás, egészség.

  • A környezeti nevelés tevékenységhez kapcsolt élményközpontú módszereinek átélése. Terepséták vezetésének életkorhoz igazodó speciális óvodai, iskolai módszerei. Erdei iskola-óvoda szervezése, a program összeállítás gyakorlása. Ismerkedés a Gerecse élőhelyeivel, életközösségeivel. Tata épített gyöngyszemei, a városi környezeti nevelés ötletei. Kézműves foglalkozások, játékok készítése a természet kincseiből, íjászat, lovaglás, meglepetés!

  • Családi tábor. A tábor a környezeti nevelés eredményeit hasznosítva, élményszerű komplex tevékenységen keresztül mutatja meg a természet harmóniáját. Sok-sok játékkal, kézműves foglalkozással, lovaglási lehetőséggel, kenuzással, sok mozgással, versenyekkel, kísérletezéssel, a természet kalandos felfedezésével. Ismerkedés az íjászat alapelemeivel: bot-, ősmagyar-, szkíta- és versenyíjakkal. A nomád élethez szükséges praktikák gyakorlása, elsajátítása: tűzgyújtás minden körülmények között, a csomózás tudománya, a szabad ég alatt hálás gyönyörűsége. Kézműves foglalkozások: bőrözés, agyagozás, nemezelés, használati tárgyak, játékok készítése. Magatartás- és tanulási zavarokkal küzdő gyerekeknek és szüleiknek is. Problémakezelési, önismereti gyakorlatok. Családterápia: tanuljunk egymástól!

  • Életmód tábor az egészségért. Egészséges életvezetési technikák bemutatása. Autogén tréning gyakorlata, meditációs gyakorlatok, vegetáriánus konyha alapjai, gyümölcslevek készítése, az aszalás "régi" módjai, biokertek praktikái.

  • Harcművészeti tábor, a természettől ellesett mozdulatokkal. Ismerkedés a karate, aikido és judó technikáival, egészséget, erőt fejlesztő gyakorlatokkal. Origami (papírhajtogatás), ikebana (virágkötészet) és hagyományos japán tusfestés gyakorlása. Séták és kirándulások során a környék természeti szépségeinek felfedezése. Íjászat, lovaglás. Különböző harcművészeti technikák bemutatója, meditációs, koncentrációt fejlesztő gyakorlatok.

  • Természetismereti tábor, "minden út vezet valahova". A világ megismerésének egyik érdekes, sokak által kedvelt módja a kerékpározás. Különösen egy olyan szépséges tájon mint a Gerecse. A programot úgy terveztük, hogy minden résztvevő számára érdekes és minden szempontból fejlesztő legyen. A fiatalok a mai világban ritkán kerülnek olyan helyzetbe, hogy testi, lelki, értelmi képességeiket egyaránt próbára tegyék. Itt mindenki megismerkedhet önmagával, láthatja, mire képes, a vállat tevékenység összhangban van-e a teljesítő képességgel.

 
teaagostyan, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting