Itt és most a természeti - társadalmi háborúról és békéről.

„Ahol nagy ínség, ott közel a segítség”

Érdekes időben élünk. Korábban is elmondták ezt a világunk működéséről többet tudók: próféták, tudósok, vagy éppen felelős gondolkodású tájban élő emberek. Aztán a 60-as évektől leadott jelzések arra figyelmeztettek, hogy már nem a lét határozza meg a tudatot, hanem a lék.

Bővebben...

Szenvedelmes gondolatok válság idején

Egy valamire való válság nincs meg komoly világvége nélkül, de 2012. december 21-én az élménytársadalom ismét fellélegezhetett. Ezt a világvégét is megúsztuk! Az alapvilágvégét persze nem, az ugyanis már korábban elkezdődött, de nem mondta be egyik média sem, így nem hivatalos, nem feltűnő. Életünk részévé vált.

Bővebben...

Megszólítás és személyes meghívás a természeti-társadalmi fenntarthatóság értelmezésén és gyakorlati megvalósításán munkálkodó sors-társaimhoz

Valószínűleg napjainkra elegendő ismerettel rendelkezünk a Föld nevű bolygó-otthonunk emberiség előtti, közbeni - és ha így folytatjuk - utáni működéséről ahhoz, hogy belássuk az antropocén társadalom nincs könnyű helyzetben.

Bővebben...

Környezeti nevelés

A cél olyan ökológiai szemléletmód kialakítása, ami biztosítja, hogy a gyerekek ne veszítsék el a kapcsolatukat a földdel, az évszakok változásával, a természet ritmusával, az élővilág szépségével, titokzatosságával.

Magyarországi Élőfalvak

„Ismerjük meg a természetet és a természetünket, hogy képesek legyünk örülni egy olyan világnak ami a harmónia és helyes arányok szerint működik, és mert nincs jó élet a hamisságban.”

 

Szelíd energia

A tanösvény a Nomád Tábor területén fölállított 10 állomásból és az állomásokon működő szelíd energia berendezésekből áll.

Fenntarthatóság

A szerves- gazdálkodási programunkkal partnere szeretnénk lenni mindazoknak, akik érintettek és érdekeltek a fönntarthatósági programokban.