Pedagógusoknak szóló továbbképzés, amely a víz témakörére épülő oktatási programcsomag alkalmazását elősegítő 30 órás akkreditált tanfolyam (OKM-3/11/2007).

Az 1984-ben létrehozott amerikai Project WET (Water Education for Teachers) Alapítvány által fejlesztett és működtetett módszertant mára már több, mint 20 országban közel 400 ezer pedagógus és oktató használja, melynek keretében 20 millió gyermek jut a vízzel kapcsolatos átfogó ismeretekhez.

Bővebben...

Mottó: "az élmény kapcsol minket a valósághoz"

A Természetes Életmód Alapítvány az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatásával meghirdeti a "Környezeti nevelés szobában-szabadban" c. 90 órás akkreditált továbbképzését (82/68/2012/KIOR).

A továbbképzés felkészíti a résztvevőket a megváltozott Közoktatási Törvény alapján a helyi környezeti nevelési programok gyakorlati megvalósítására.

Bővebben...

Környezeti nevelés

A cél olyan ökológiai szemléletmód kialakítása, ami biztosítja, hogy a gyerekek ne veszítsék el a kapcsolatukat a földdel, az évszakok változásával, a természet ritmusával, az élővilág szépségével, titokzatosságával.

Magyarországi Élőfalvak

„Ismerjük meg a természetet és a természetünket, hogy képesek legyünk örülni egy olyan világnak ami a harmónia és helyes arányok szerint működik, és mert nincs jó élet a hamisságban.”

 

Szelíd energia

A tanösvény a Nomád Tábor területén fölállított 10 állomásból és az állomásokon működő szelíd energia berendezésekből áll.

Fenntarthatóság

A szerves- gazdálkodási programunkkal partnere szeretnénk lenni mindazoknak, akik érintettek és érdekeltek a fönntarthatósági programokban.